вівторок, 23 січня 2024 р.

Газети- найперші чернетки історії


На жаль, нині періодичним виданням важко конкурувати із телебаченням та Інтернетом, як основними засобами інформації. Але редакційні колегії більшості з них вміють і знають, чим зацікавити найвибагливіших читачів. 
Кажуть, що газети-це найперші чернетки історії. Саме з газетою ви можете провести своє дозвілля цікаво, змістовно і корисно.

Пропонуємо ознайомитися з газетними часописами, які з допомогою благодійників та усіх небайдужих , з урахуванням читацьких вподобань передплатила бібліотека №5 у 2024 році.

 «Замкова Гора». У січні 1920 році  вийшов у світ перший номер найстаршої газети Київщини, справжнього літопису Білої Церкви, яка  має назву -«Замкова гора». Народжена в бурхливий для країни час, пройшовши разом з нею через перемоги і звершення, труднощі і випробування, газета завжди залишалася шанованим і авторитетним виданням. Залежно від викликів епохи газета змінювала назву, але колектив редакції завжди відчував ритм часу. Протягом багатьох років «Замкова гора» була єдиним регіональним часописом.  Інформація готувалась оперативно і професійно. В полі зору журналістів були всі аспекти життєдіяльності міста. На сторінках газети віддзеркалюються актуальні теми суспільно-політичного життя, освіти, охорони здоров’я, комунального господарства, культури. Широко і різносторонньо висвітлюються молодіжні, соціальні, екологічні проблеми. Систематично з’являються нові рубрики і тематичні сторінки. Газета «Замкова гора» впродовж  десятиліть залишається виданням, яке користується популярністю в читацької аудиторії.

«Громадська думка». Навіть у час смартфонів існує ця цікава газета, перший номер якої вийшов у 1993р. Це часопис  про Білу Церкву і для Білої Церкви. На її сторінках можна  дізнатися  про останні події у місті, познайомитися з думками аналітиків та експертів, прочитати  цікаві інтерв'ю. Постійно висвітлюються культурно-мистецькі  заходи.  Також, за словами головного редактора Валентини Храбуст, в газеті  «багато матеріалів про звичайних людей, про їхні біди і проблеми, про перемоги і поразки, про почуття, про щирість і незбагненність людської душі..»

 «Добрий господар» Найкраща українська газета для городників, садоводів та дачників. Cотні тисяч господарів зачитуються корисними порадами щодо садіння, догляду за рослинами, збору і зберігання врожаю. Чимало місця відводиться відповідям на листи читачів, у яких вони просять поради, як боротися із шкідниками, бур'янами, які добрива вносити тощо.

 «Життя» Цікава щотижнева газета для дозвілля. Життєві історії, історії кохання, кулінарні рецепти, поради щодо здоров'я, духовність, призові конкурси, сканворд, новини життя . На сторінках видання редакція публікує правдиві історії з життя людей. Неймовірні сюжети та перипетії людських доль, не залишають байдужим нікого. Для молоді такі історії є повчальними і допомагають уникнути помилок у майбутньому особистому житті.

 «Порадниця». Всеукраїнська щотижнева газета для всієї родини. Головний слоган видання: «Читати можна будь-яку газету, а порадитися - тільки з «Порадницею». Кориснi поради на всi випадки життя: юридичні консультації, пільги ,пенсії, субсидії, земля, здоров’я, кухня, сад, город, рукоділля, життєві історії, гороскоп.

«Життя пенсіонера». Газета про життя пенсіонерів, нарахування пенсій. Життя зірок, медицина, кулінарія, сторінка для жінок, дітей, відповіді на запитання. Також газета приділяє увагу темі змістовного й творчого життя пенсіонерів, висвітленню подій культурного життя країни, публікації просвітницьких та цікавих матеріалів з історії, археології.

«Здоров’я і довголіття». Медична інформація для широкого кола читачів (нові методики лікування, поради фахівців нетрадиційної медицини, оригінальні рецепти збереження здоров'я, індивідуальні консультації для читачів). Екологія і здоров'я # Живіть без хвороб # Запитуйте - відповідаємо # Природа і медицина # Про різне # Фітотерапія # Читач – читачеві.

Шановні користувачі, зважаючи на високу вартість періодичних видань, запрошуємо вас до читальної зали бібліотеки №5, де ви зможете безкоштовно почитати всі вищеназвані видання .



Немає коментарів:

Дописати коментар