понеділок, 8 січня 2024 р.

Пісня що надихає

У бібліотеці-філії №5 відбувся благодійний творчий вечір вокаліста, співака, поета, заслуженого працівника фізичної культури та спорту – Григорія Дмитровича Музики.

Пан Григорій багаторазовий лауреат конкурсів вокалістів ім. І.Козловського, лауреат міської літературної-мистецької премії ім. І.Нечуя-Левицького, лауреат багатьох пісенних фестивалів, співпрацював з Національним президентським оркестром України. Працював актором та солістом в Київському обласному театрі імені Панаса Саксаганського.

Співак залюблений в українську народну пісню ще з раннього дитинства. Джерело його таланту – благодатна українська земля, її чарівна природа.

На благодійний концерт зібралися шанувальники творчості митця – виставкова зала була вщерть заповнена глядачами. Щоб насолодитися та послухати пісні Григорія Музики завітали читачі бібліотеки, учасники клубів Академії пенсіонерів та мешканці міста.

Григорій Музика розпочав свій концерт з пісні відомого у Білій Церкві композитора Анатолія Кульчицького «Дивніше з див» на слова українського поета Бориса Олійника.

Співак виконував українські народні пісні, а ще пісні українських та зарубіжних композиторів. Дуже щемно, з любов’ю була виконана лірична пісня «Втрачене кохання» на слова Олени Михайлівни – дружини співака, композитор та аранжувальник Євген Дондук. Зал «вибухнув» оплесками.

Окрім Григорія Музики глядачі мали змогу насолоджуватися чарівним сопрано Наталії Пренделас – викладачки Білоцерківської школи мистецтв ім. С.Томащука. Протягом концерту акомпаніатором був Євген Дондук – викладач Білоцерківської школи мистецтв ім. Я.Яциневича, член спілки композиторів України.

У виставковій залі прозвучало багато пісень – патріотичних та ліричних, веселих та сумних, одним словом – на будь який смак! Глядачі не шкодували долонь та завзято аплодували пану Григорію. А ще, дякували організаторам, працівникам бібліотеки-філії №5 за чудову зустріч зі співаком.

Кошти зібрані під час благодійного концерту передані на потреби ЗСУ. 





Немає коментарів:

Дописати коментар