пʼятниця, 20 жовтня 2023 р.

Справжнє, живе і світле слово!

17 жовтня в ошатній залі бібліотеки – філії  №5 відбулася презентація збірки оповідань Тетяни Дмитрівни Ніконенко «Що скажуть люди…». 

А людей, що завітали на захід був повнісінький зал. Друзі, колеги, читачі та гості господині дійства – всі були охочі потрапити на презентацію. Ви запитаєте – чому? Бо це наша колега, життя якої протягом багатьох років пов’язане з книгою. 

Пані Тетяна очолює відділ комплектування та обробки літератури Білоцерківської бібліотечної централізованої системи імені Петра Красножона. Через її руки проходять потоки бібліотечного фонду. Це  свого роду бібліотечна бухгалтерія, де цифри переплітаються з книгами. Відділ доволі серйозний та відповідальний. Тому було щире здивування, коли  Тетяна Дмитрівна  принесла першу есею «Метелик» на мій розсуд ще рукописним варіантом. Сказати, що я була вражена – це не сказати нічого! Я була зачарована. А потім посипались нові оповідання, більш сміливі, часом сумні, або повчальні, з гумором та стражданнями. 

Одним словом, як висловилася наша колега Олена Крищенко у передмові до збірки: «Маємо ще одну дуже людяну книжку, яку, безперечно, варто почитати всім шанувальникам життєвих історій української літератури». Краще і не скажеш! Пишаємося, що саме в бібліотечній спільноті з’явилася нова літературна зірка – Тетяна Ніконенко. І сподіваємося, що далі буде…

                                                                                                        Світлана Хмільова



Немає коментарів:

Дописати коментар