вівторок, 4 липня 2023 р.

Благодійна виставка картин Андрія Клепаровського «ЗСУ на допомогу дітям»

Благодійна виставка картин Андрія Клепаровського «ЗСУ на допомогу дітям» відкрилась у виставковій залі при бібліотеці-філії №5. Кожна робота Андрія – це зізнання в любові до України, до життя, до природи, до дітей і гордість та віра в своїх побратимів.

На наш вік випало важке випробування, саме зараз вирішується бути чи не бути державі Україна, бути чи не бути народу України її культурі, мові, Незалежності, існуванню.    Десяти-дванадцятирічні діти ростуть і не знають, що таке мирне життя. Кожної миті ми відчуваємо біль і тривогу, несемо втрати, але віра в Перемогу, незламну міць і силу духу наших воїнів в боротьбі з нечистю, яка прийшла на нашу землю.

Благодійна виставка продаж картин військовослужбовця Андрія Клепаровського «ЗСУ на допомогу дітям» – це виставка художника з великим серцем. З перших днів повномасштабного вторгнення він став на захист України від російських окупантів.

Реставратор за освітою у вільний час змінює зброю на пензель. Андрій родом із Львівщини. Однак вже майже 20 років живе на Київщині, займався підприємницькою діяльністю. Ця виставка не перша. Раніше Пан Андрій експонував свої роботи у Львові та Обухові.

У мирний час Андрієм написано багато картини на яких яскраво та неординарно зображена мальовнича природа рідного краю, козацька доба, військова техніка, а зворушливі картини з дітлахами та кумедні зображення тварин вражають своєю безпосередністю і любов’ю автора до малечі.

Благородна мета виставки – допомогти однорічному Марку Тиндику з села Путрівка, що на Васильківщині, який бореться з тяжкою хворобою – катарактою лівого ока. Всі зібрані кошти від продажу своїх робіт автор віддасть на підтримку маленького українця і великого борця за життя.

На відкритті виставки відбувся аукціон, було придбано до 30 картин. Кожен бажаючий може і зараз зайти і обрати картину за власним уподобанням, тим самим зробивши посильний внесок на лікування хворої дитини.

Підтримати художника завітали комбат 114-ї бригади 250 батальйону ЗСУ, їхній капелан, пресофіцер та побратими.

З концертною програмою на відкритті виставки виступили: артистка-вокалістка Київського обласного академічного музично-драматичного театру ім. П. Саксаганського Анжеліка Тимченко та солістки народного вокального ансамблю «Терниця» Оксана Кирута та Людмила Шараєвська. 




Вірші відомих українських поетів проникливо прочитала військовослужбовиця 114 бригади артистка драматичного театру і кіно Діана Воронцова. 

Український вареничний фуршет для майстра пензля та гостей приготували членкині клубу «Золота осінь» Академії пенсіонерів Благодійного фонду К.Єфіменка, який працює у книгозбірні. Їхнє материнське тепло та любов зігріло захисників і нагадало про родинний затишок і рідний дім. 

Українські воїни захищають все живе і всіх живих. За мужніми плечима захисників наше майбутнє. Їм наша шана і віра Перемогу.

Виставка діятиме до 29 липня за адресою: просп. Незалежності,55.





Немає коментарів:

Дописати коментар