неділю, 22 січня 2017 р.

Євген Чернецький – історик, краєзнавець, науковець


Коли людина обирає професію за покликом душі, то є велике щастя. Можливість отримувати задоволення від творчого процесу, розвивати і примножувати власні знання, самореалізуватися в житті, щедро даруючи свої відкриття і досягнення суспільству.

Євгену Чернецькому посміхнулась доля. Він талановитий науковець, дослідник, історик, краєзнавець – слава і гордість наукових кіл Білої Церкви. Завідувач відділом інформаційно-краєзнавчої роботи міської ЦБС, Євген Анатолійович, завжди щиро відгукується на пропозицію прочитати лекцію для читачів бібліотеки. З великою повагою ставиться науковець до співрозмовників, щедро ділиться знаннями, підтримує інтерес до вивчення історії рідного краю.



17 січня у бібліотеці-філії №8 було проведено день бібліографії, присвячений 45-річчю від дня народження Євгена Анатолійовича. У читальній залі зібралися поціновувачі творчості і наукових доробків пана Євгена. До уваги присутніх було підготовлено книжкову виставку «Талановитий історик нашого міста – Євген Чернецький». Всі бажаючі мали змогу ознайомитись з бібліографічним оглядом літератури, до видавництва якої був причетний Євген Чернецький як автор, співавтор, упорядник чи головний редактор. А на завершення зустрічі – відеомандрівка «Подорож у минуле Білої Церкви з книгами Євгена Чернецького». Відеосюжети супроводжувала змістовна та цікава розповідь бібліотекаря Майї Боженко про історію давніх споруд рідного міста, якою захоплюючою і неповторною зображена вона на сторінках книг Євгена Чернецького.

Безумовно, ми дуже цінуємо і поважаємо наших освічених читачів, то ж надана інформація покликана ще більше поглибити їх знання з краєзнавства. До того ж їм завжди цікаво дізнатися про нові видання, які невтомно продукує обдарований автор, отримати інформацію про нові дослідження та відкриття, які здійснив Євген Чернецький останнім часом, якими нагородами та відзнаками пошанований.
Ми щиро вдячні Євгену Анатолійовичу за невтомну кропітку працю, за його патріотизм і бажання віддано служити на ниві відродження історії рідного краю. І окрема подяка йому, що він ніколи не забуває про книгозбірні і щедро обдаровує їх новими виданнями.


Зоя Чутковська, пров. бібліограф бібліотеки-філіалу №8.

Немає коментарів:

Дописати коментар