четвер, 22 жовтня 2015 р.

Здоров`я, як честь, потрібно берегти замолоду.


Хто із нас молодих, кому далеко за 60, не хоче бути здоровим? А бажаючих виявилося немало. Всі вони прийшли вчора до читального залу бібліотеки на зустріч із лікарем-ендокринологом міської лікарні №2 Ольгою Володимирівною Паршиною. Темою зустрічі став цукровий діабет, який починає створювати в країні епідеміологічну ситуацію.
 Лікарка акцентувала увагу  на  симптомах діабету, лікуванні та мотивах його появи, наголосивши на основних причинах – спадковості і відсутності грубого харчування, збільшення ваги, збільшення стресових ситуацій.
Ольга Володимирівна розповіла про Ендокринологічний центр, який створено при лікарні, організацію роботи по обслуговуванню населення. Окрім ендокринологів у Центрі надають послуги хворим такі лікарі як  окуліст, невролог, хірург, найближчим часом буде приймати нефролог, є кабінет «діабетичної стопи», де можна знищити мозолі, натоптиші тощо. А взагалі, діабет – це така хвороба, яка примушує себе любити і ретельно слідкувати за харчуванням, як у приказці – ми є те, що їмо.

Немає коментарів:

Дописати коментар