пʼятницю, 24 квітня 2015 р.

Цикл заходів до роковин Чорнобильської катастрофи

Пам`ятник "Чорнобильський дзвін" на масиві Леваневського

Цього року скорботну дату 29-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС білоцерківці відзначать хресною ходою до пам`ятника «Чорнобильський дзвін», мітингом та покладанням квітів.

Захід відбудеться 26 квітня о 10.00 на проспекті князя Володимира.

 
Ліквідатори-чорнобильці А.Г.Положанінова і О.О.Тараєв
Чорнобиль – це наше національне лихо і святий обов`язок прийдешніх поколінь – завжди бути вдячними тим, хто віддав життя в горнилі боротьби з вогненною стихією,   хто зберіг життя нащадків дорогою ціною свого здоров`я.
22.04.2015р. 29-і роковини аварії на ЧАЕС працівники бібліотеки №8 відзначили годиною-спомином “Гіркий смак Чорнобиля”. Захід, для академії пенсіонерів “Лада” в БСШ №12, провели С.Хмільова, зав.бібліотекою і М.Боженко, бібліотекар читального залу
23.04.2015р. В читальному залі бібліотеки №8 відбувся вечір-реквієм «Чорна трагедія на кольоровій землі» на який запросили ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС О.О.Тараєва та А.Г.Положанінову, заступника голови ГО «Ветерани Чорнобиля».
 Вечір-реквієм відкрила завідуюча бібліотекою С.Хмільова, котра нагадала присутнім у залі про глобальну катастрофу і її наслідки, висловила почуття вдячності  ліквідаторам і вручила їм квіти. Читачі  хвилиною мовчання пом`янули тих, хто загинув у напружені дні ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС і тих ліквідаторів, кого не стало пізніше. Віддати шану героям-чорнобильцям прийшли учні Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну, вони читали вірші про Чорнобиль,Н.Пругер, бібліотекар читального залу, підготувала бліц-інформацію “Легенди  про чорнобиль-траву”, перші відомості про яку  датуються 1550р. до н.е..
В залі була представлена викладка  літератури “26 квітня – День Чорнобильської трагедії”.
А.Г.Положанінова згадала про своїх друзів, з якими пліч-о-пліч стояли проти вогняного монстра і  подякувала всім  за гостинність і повагу.
Н.Пругер, бібліотекар чит.залу

Немає коментарів:

Дописати коментар