середу, 22 квітня 2015 р.

Зміна акцентів

 Україна впроваджує нову традицію урочистостей 8 і 9 травня в європейському дусі

Як святкуватимемо День Перемоги
8 травня в країні оголошено Днем пам`яті та примирення, а 9 травня – Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (День Перемоги), які мають урочисто відзначати на всій території України. Про це йдеться в Указі Президента «Про заходи з відзначення у 2015році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» і в Законі «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років».
Наголос у святкуванні цієї дати в Україні буде зроблено не на військових парадах, які є своєрідною формою пропаганди війни, а на допомозі ветеранам та вшануванні загиблих. Традиційно відбудуться покладання квітів та вінків до пам`ятників і меморіалів, могил Невідомого солдата і Невідомого матроса, почесні караули чергуватимуть біля Вічного вогню.
Новизною стане мистецька акція 8 травня «Перша хвилина миру» - концерт симфонічної музики, який має завершитися о 23.01, саме тієї хвилини, коли у 1945 році підписали Акт про беззастережну капітуляцію Німеччини. Святкування 9 травня відбудеться без військового параду – цього дня пропонується виявити увагу до ветеранів та вшанувати пам`ять загиблих.
Урядовий кур`єр. – 2015. – 18 квітня. – С.5


Немає коментарів:

Дописати коментар