четвер, 20 грудня 2012 р.

Знайомтесь - наші користувачі


Українські соловейки.
 Подружжя Чайки. Їх важко застати вдома. Автовідповідач попросить вас залишити повідомлення після довгого гудка. Оце і все спілкування по телефону.
Найчастіше ви зустрінете їх у концертних залах будинків культури, на масових заходах у бібліотеках, на Днях іменинника в Академії пенсіонерів. Вони там, де лине пісня, де спілкуються і співають люди.
 - В нашій бібліотеці відбулося  багато літературних вечорів за участю подружжя Чайок. Вони є у складі бібліотечного театру «Співограй». Я завжди спокійна і впевнена за масові заходи, у яких  приймають участь Едуард Андрійович і Таїсія Вікторівна. Знаю, що захід пройде на високому рівні, - говорить завідувачка бібліотекою №8 Ніна Костянтинівна Пругер.
 - Ми  любимо  співати і не уявляємо свого життя без пісні – підтверджує  Таїсія Вікторівна.
         Вже багато років Чайки співають разом. Цю пару не можна уявити нарізно. Їхнє життя – це єдине ціле. А пісня для них -  сповідь душі, її потреба і стержень.
Репертуар – різноманітний, та незмінне одне – пісні українські народні, українських авторів. Концертне вбрання  - український народний костюм : вишиті сорочки, червоні пояси, плахта. Дует подружжя Чайок – це оберіг нашої української культури, звичаїв і традицій українського народу.
Непосидюча Таїса Вікторівна встигає скрізь. З репетиції на репетицію, з концерту на концерт. Подружжя є учасниками  народного хору   «Від серця до серця».

Вперше я зустріла їх у  бібліотеці №8, на масиві Леваневського, під час літературного вечора, присвяченого Дню Перемоги. Була зачарована співом і дуже вражена художньою майстерністю та високим рівнем виконання пісенних творів. Їхній спів – це талант від Бога. І вони по праву заслужили цей талант.  Дует несе велику світлу силу і позитив. Зачаровує співзвуччям голосів, викликає бажання слухати і слухати.
 Чайки співають і молодіють даруючи заряд бадьорості і енергії своїм прихильникам. Слухаючи пісні у їхньому виконанні глядач забуває за час. Він живе у пісні разом з її виконавцями.
Подружжя Чайки – це люди, які несуть добро, світло, ентузіазм, любов до рідного краю і до життя. Це нев`янучий цвіт нашої нації, її духовне обличчя.
Бракує слів розказати, бракує вміння виразити думку, але не бракує вдячності для цих людей. Їх люблять всі. Їх чекають користувачі в  бібліотеці, їм аплодують у трудових колективах, їх радісно зустрічають у концертних залах. Їх кличуть. І вони співають заворожуючи піснею.
Вони співають всій Україні.
                                                                                                  О.Тишанська
Юр`ївська земля.-2012.-20груд.-С25


Немає коментарів:

Дописати коментар