пʼятницю, 8 березня 2024 р.

Тарас Шевченко живе і промовляє...210 років від дня народження нашого славетного поета, художника, мислителя...

9 березня вся Україна відзначає 210 річницю з Дня народження великого сина України - Тараса Григоровича Шевченка.

Видатний український поет, прозаїк, людина універсальних обдарувань та інтересів, він вміло оперував не тільки словом, а й пензлем. Його заслужено вважають основоположником критичного реалізму в українському мистецтві.

Тарас Шевченко залишив по собі величезну творчу спадщину. З-під пера поета вийшли чудові твори і, звісно ж, знаменита збірка поезій «Кобзар». Його творчість мала вирішальне значення у становленні й розвитку нової української літератури та стала джерелом натхнення для багатьох сучасних митців.

В бібліотеці # 5 відбувся літературно-мистецький захід приурочений українському пророку Тарасу Шевченку. Учасниками заходу були виконані вірші Тараса Шевченка, театралізована постановка поеми «Катерина» у виконанні Віри Семчук, яка змусила хвилюватися всіх присутніх.

Звучали  пісні присвячені українському поету сучасних авторів у виконанні ансамблю «Золота осінь».

Також, Олена Фастівська провела віртуальну мандрівку «Місцями Кобзаря».

Для охочих познайомитися зі сторінками із життя поета можна відвідавши книжкову виставку “Тарас Шевченко живе і промовляє” в читальній залі бібліотеки.

Славетний Кобзар, чиї слова зараз звучать як ніколи пророчо, всесвітньо відомий поет, неймовірно талановитий художник… Багатогранна особистість, рядки з поезій якої й зараз ріжуть очі й слух нашим ворогам…






Немає коментарів:

Дописати коментар