пʼятницю, 29 січня 2016 р.

Тренінг з медіаграмотності

28 січня в читальному залі бібліотеки-філіалу №8 відбувся одноденний тренінг з медіаграмотності,    організований фондом «Творча ініціатива» і Білоцерківською ЦБС.
Проект «Програма медіаграмотності для громадян» виконується за підтримки Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada), у партнерстві трьох організацій: Академія української преси, IREX та  Stop Fake.

Метою проекту є посилення стійкості громадян перед дестабілізуючою силою впливу неправдивої інформації. Детальніше:http://cif.org.ua/479-trenng-z-medagramotnost-23-schnya.html
Тренінг  у книгозбірні провів президент Фонду Валерій Панько. Бажаючих взяти участь було багато: молодь до 18 років, бібліотекарі ЦБС та соціально активні громадяни, що дізналися про захід із сайту Фонду в Інтернеті.
Розпочався тренінг традиційно – присутні представилися, розповіли про свої уподобання і очікування від цієї зустрічі. А хотіли вони дізнатися про таке: яким медіа можна довіряти; як навчитися  правильно та аргументовано відповідати опоненту; зуміти відрізнити правдиву інформацію від неправдивої; як захиститися від фейкової інформації, стати медіа грамотним, отримати навики правильного  користування медіа.

Згодом стало зрозуміло, пан Валерій справився із поставленим завданням. Були витримані норми проведення тренінгів, матеріал подавався доречно, у логічній послідовності, ідеї тренінгу фіксувалися на великому аркуші паперу, де також було написано його назву і розклад дня погодинно, під час роботи були використані комп’ютерні технології, столи розташовані для зручності працювати невеликими групами. Тренінг було раціонально сплановано, що забезпечило виділення часу на рухові вправи, а також на дві перерви на кшталт «кава-чай».
Якщо розклад з 11.00 до 18.00 спочатку спантеличив деяких учасників, то в кінці дня майже ніхто цього не  помітив. Дійство відбулося на одному подиху, за що ми дуже вдячні Валерію Івановичу і його команді. Справу вони роблять важливу. Адже наразі без Інтернету ми  ні на крок, а все не так просто, як здається.







5 коментарів:

  1. Щиро дякую працівникам бібліотеки за допомогу в проведенні тренінгу і власне участь у ньому.

    ВідповістиВидалити
  2. Одне уточнення: саме цей тренінг для бібліотекарів був організований спільно Фондом "Творча Ініціатива" і Білоцерківською міською централізованою бібліотечною системою.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. У пості зробити поправку? Я зрозуміла вірно?

      Видалити
    2. Дякуємо Вам, пане ВАлерію. Ви робите дуже гарну справу. Побільше б таких ініціативних людей і можливо, у нашому суспільстві зникне багато проблем

      Видалити
  3. За підтримки Глобального фонду миру і безпеки та Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади (DFATD Canada), у партнерстві...

    ВідповістиВидалити