пʼятницю, 27 листопада 2015 р.

Нова книга

Негаснучі свічі Анатолія Кульчицького
Побачила світ нова книжка нашого знаного земляка, заслуженого працівника культури України, члена президії Українського фонду культури, почесного громадянина Білої Церкви  А.І.Кульчицького «Негаснучі свічі». В ній – 40 розповідей про друзів, колег, добрих знайомих автора, котрі завершивши свій земний шлях, залишаються в пам`яті  живих своїми світлими справами, вчинками. Котрі талантом, майстерністю, відданістю, патріотизмом, власними руками й серцем творили сучасну історію Білої Церкви.
А.Кульчицький писав про тих, кого знав дуже добре. Тому нариси вийшли надзвичайно теплі, насичені цікавими, досі нами незнаними, деталями.
Йдеться про людей, котрі реалізували себе в найрізноманітніших сферах. Це керівники, науковці ( низка статей присвячена викладачам БНАУ), художники, музиканти, актори, лікарі, педагоги, поети…Прізвища відомі багатьом із нас – В.І.Бедратий, О.К.Безвербний, М.С.Вінграновський, А.Ф.Голос, В.Г.Герасименко, Л.С.Кашкіна, П.І.Красножон та інші. Є серед них і незабутній Дмитро Йосипович Злобінський, перший редактор «Громадської думки». Відтак Анатолій Іванович великодушно презентував видання в нашій редакції, дозволивши з часом друкувати на шпальтах газети його нариси, що ми з радістю й робитимемо.
Зауважимо також, що книжка цінна й унікальним фотоматеріалом із власного архіву автора.
40 історій-спогадів. Це дуже символічно…Але, як поділився з нами Анатолій Іванович, насправді Їх значно більше, отих незгаслих свіч його пам`яті. Людей, гідних, аби про них знали земляки. Отож, дякуючи авторові за велику працю, сподіваємося, що наприкінці сорокового нарису він поставить три крапки. І продовження буде.
В.Храбуст
Громадська думка. – 2015. – 27 листопада. – С.8
А.Кульчицький на ювілейному творчому вечорі в нашій бібліотеці
Н.Пругер і А.Кульчицький





Немає коментарів:

Дописати коментар