вівторок, 10 листопада 2015 р.

Лунай, прекрасна наша мово!

9 листопада, за православним календарем вшановують пам`ять Преподобного Нестора-Літописця, якого вважають батьком української історії та словесності. А ще, 9 листопада святкують День української писемності та мови.
«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку  народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування. Мова така ж жива істота, як і народ, який її витворив. І коли він кине свою мову, то вже буде смерть задля його душі, смерть задля всього того, чим він відрізняється від других людей. Він тоді загине, бо стане іншим, уже не українським народом».
Так сказав про суть і значення рідної мови класик української літератури Панас Мирний.

З нагоди святкування Дня української писемності та мови до бібліотеки №8 завітали студенти Білоцерківського коледжу сервісу та дизайну, аби разом з читачами та працівниками бібліотеки  вшанувати цей День.
Гості почули цікаву розповідь  про історію української словесності і її творців. Читали вірші сучасних поетів, слухали українські пісні.
Минають віки, змінюються суспільні устрої, а мова у вічному   слові несе  свій первісний чар, свою нев`янучу молодість. 



Немає коментарів:

Дописати коментар