понеділок, 2 березня 2015 р.

Бібліотечні будні

26 лютого в читальному залі було дуже гамірно. Це читачі – учні БСШ No12 завітали до бібліотеки №8 для участі у конкурсі знавців рідної мови «Лунай, материнська мово!», присвяченого Міжнародному дню рідної мови.
Діти відгадували загадки, прислів`я, продовжували фразеологізми, давали відповіді на бліц - запитання, складали речення із готових слів та слова із готових літер, показували свої знання української мови, а переможці за вірні відповіді отримували смайлики.
Журі у складі Світлани Дем`яненко, учителя української мови БСШ No12, Раїси Никифорової, члена ради ГО «Ветерани органів внутрішніх справ», Олени Іванової, голови ГО «Фонд допомоги дітям Чорнобиля» визначило переможців, які отримали у подарунок книжки.
Для збагачення знань української мови бібліотекарі підготували виставку «Мова – душа народу».
У той самий день на абонементі відбулася презентація проекту «Попередження гендерного насильства серед молоді Київщини».
Що таке гендерне насильство? Як молодь реагує на прояви насильства? Що можна і потрібно робити, щоб подолати цю проблему? На ці та інші запитання давали відповіді
працівники міліції, соціальних служб, служби у справах дітей, управління освіти та науки, представники громадськості. Тему зустрічі розкрила книжкова викладка «Людина. Право. Суспільство».
Захід відбувся за підтримки Українського Жіночого Фонду.





Немає коментарів:

Дописати коментар