пʼятницю, 17 травня 2013 р.

Життя і доля в пісню заплелись

Творчий вечір Анатолія Кульчицького
   
Талановиті люди завжди займають особливе місце у  суспільстві. Вони бережуть і розвивають  культуру, творять духовну красу та  історію для майбутніх поколінь.
Славиться талантами і Біла Церква.
Анатолій Іванович Кульчицький – поет, композитор, музикант, Заслужений працівник культури України, член президії Українського фонду культури, лауреат Міжнародної літературно-мистецької премії ім.В.Винниченка та премії І.С.Нечуя-Левицького, його ім`я занесене до Золотого фонду нашого міста, член Національної музичної спілки України, ініціатор заснування міської літературно-мистецької премії ім.І.С.Нечуя-Левицького, міської молодіжної премії ім.М.Вінграновського, почесний громадянин міста Біла Церква та Вишгород. Його творчість відома далеко за межами Київщини.
Анатолій Іванович завжди був у центрі культурного життя міста. Завдяки йому Білу Церкву відвідали такі відомі люди, як О.Корнійчук,М.Стельмах, П.Воронько, П.Загребельний, А.Роговцева та ін.
Анатолій Кульчицький  на творчому вечорі у бібліотеці
Велика дружба поєднала Анатолія Кульчицького і Миколу Вінграновського, котрий не раз бував і в  бібліотечній системі.
Пісні А.Кульчицького співають:  тріо бандуристок «Вербена», вокальні колективи «Аскольд» і «Гетьман», муніципальний народний хор «Від серця до серця», Заслужений ансамбль пісні і танцю Збройних сил України. Багато пісень митець присвятив різним містам і селам, в яких він побував.
Звичайно, пісенна творчість займає особливе місце у творчості композитора. Він написав більше 600 пісень, 7 вокальних циклів.
 Про популярність Анатолія Кульчицького свідчить і той факт, що травневі ЗМІ Білої Церкви переповнені ювілейними привітаннями. 
2 травня Анатолію Івановичу Кульчицькому виповнилося 75, які не стоять на заваді його творчості. Анатолій Іванович творить і співає   для свого народу. Він поєднав у собі гармонію таланту і людяності. І люди вдячні йому за привітність, доброзичливість і талант бути Людиною. Із великим задоволенням слухачі йдуть на його концерти. Так було і 16 травня.
Читальний зал бібліотеки№8 не мав вільного місця. На зустріч до читачів масиву Леваневського прийшов Анатолій Іванович Кульчицький у супроводі свого старого друга Бориса Йосиповича Кашкіна.
Борис Йосипович розповів багато цікавих моментів із життя ювіляра,
зробив акцент на творчих зв`язках Анатолія Кульчицького і Р.Бикова, М.Сома, Є.Марчука, М.Вінграновського. Свою розповідь завершив виконанням пісень разом із їх автором.
Бориса Кашкіна підтримали студенти агіткоманди «Твори добро» ПТУ ім.П.Поповича. У їхньому виконанні звучали вірші і пісні ювіляра.
Привітали свого кумира і співочий дует подружжя Чайки.Творчий вечір  підтвердив слова М.Шевченка: «Пісні А.Кульчицького за своєю мелодійністю дуже близькі до класичних зразків незабутнього Платона Майбороди. А це вже говорить про талант білоцерківського композитора».

В.Тимошенко






Немає коментарів:

Дописати коментар