вівторок, 26 березня 2013 р.

Психологічні читання


Психологічний клімат сім’ї – один із могутніх факторів емоційного впливу на дитину. Від атмосфери у родині, морального обличчя батьків великою мірою залежать спрямованість активності дитини, її позитивне або негативне самопочуття, характер підростаючої особистості щодо оточуючих людей. Переваги авторитетних для дитини батьків ґрунтуються на їхніх знаннях, уміннях, досвіді, зрілості, а не на зверхності або поблажливості. Справжній батьківський авторитет виростає на любові до дітей. Будучи оточеною цією любов'ю, дитина відчуває довіру, повагу дорослого, потребу в спілкуванні з ним; живе з упевненістю, що він завжди за необхідності опікатиме і захищатиме її. Батьківська любов супроводжує людину все життя, вона є джерелом і гарантом її емоційної рівноваги і духовного здоров'я.
Про все це, читачам бібліотеки,   розповіла психолог Надія Григорівна Федорова, зустріч з якою відбулася 21 березня у бібліотеці № 8.
Присутніх цікавили питання   стосунків батьків і дітей в сучасних умовах. Фахівець за допомогою рольових ігор, давала відповіді, показуючи на практиці , як кожен може бути психологом в своїй родині. Від атмосфери в  сім’ї ,   проявів любові й поваги один до одного, і складається психологічний клімат сім’ї як мікроколективу.
 Ніна Пругер, зав. бібліотекою № 8

Немає коментарів:

Дописати коментар