понеділок, 20 листопада 2023 р.

21 листопада - День гідності та свободи!

10 років тому, 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Того листопадового вечора ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап і що події, які відбуватимуться наступні 94 дні – перший крок на шляху до драматичних геополітичних змін. Це  продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу.

Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

У читальній залі бібліотеки № 5 до уваги читачів представлена тематична книжкова виставка: «Заради майбутнього! Майдан Гідності та Свободи!». Ми завжди будемо пам’ятати про тих, хто відстоював, і продовжує відстоювати нашу свободу та гідність! 

Слава Україні! Героям слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар