вівторок, 22 серпня 2023 р.


23 серпня щорічно, починаючи з 2004 року, в Україні вшановують один з трьох ключових державних символів – синьо-жовтий стяг. Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів. Згідно із найбільш популярним тлумаченням колірної гами прапора, синя його смуга символізує ясне небо, а жовта – золоті пшеничні ниви

Перше офіційне визнання синьо-жовтого прапора відбулося 22 березня 1918 року. Тоді Центральна Рада ухвалила закон, затвердила поєднання жовтого і блакитного як стяг Української Народної Республіки. У 1938−1939 рр. синьо-жовтий стяг був прапором Карпатської України, у 1941 р. – Української Держави. Уперше синьо-жовтий прапор підняли над Верховною Радою 4 вересня 1991 р.
Це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. І це, звичайно, ж колір нашої перемоги, яку впевнено наближають наші Збройні сили України, усі працівники на фронті і в тилу, наші міжнародні партнери! І вона неодмінно буде за Україною!
Патріотизм, любов до Батьківщини, почуття національного єднання народжується в наших серцях коли звучить Державний Гімн і майорить Державний Прапор.
До Дня Державного Прапору України Бібліотека №5 пропонує переглянути книжкову виставку «Символ віри і надії». Шановні користувачі! Запрошуємо всіх бажаючих відвідати бібліотеку та ознайомитись з тематичною літературою.




Немає коментарів:

Дописати коментар