вівторок, 9 липня 2019 р.

Новинки від білоцерківського письменства


Виговський О. Рефлексія : антиліричні хуліганські поезії  ∕ Олександр Виговський. - Біла Церква : Час Змін Інформ, 2019. – 96 с.
Міркування  людини з критичним мисленням, яка всі події навколо, у тому числі події власного життя, спостерігає крізь призму свого світосприйняття, іноді навіть кардинально переосмислює. У збірку  увійшло 37 поезій про постреволюційний період, починаючи з 2014 року.  У кожному творі - яскраві поетичні образи, глибина почуттів і філософські роздуми.
Дай Боже не убити – сотворить,
Не загубитися, джерельну воду пити,
Дарма не сподіватись, не просить,
Натомість вірити,  надіятись,  любити…







Дячун Т. Тернистий шлях до волі: спогади, статті, промови  ∕ Теодор Дячун. - Біла Церква : Час Змін Інформ, 2019. – 272 с.
 Автор пише про жахи радянських таборів  без прикрас. Це погляд простого сільського хлопця, якого «перемелювали» і не змогли перемолоти репресивний апарат СРСР та кримінальний світ, що йому прислужував. Молодий повстанець проходить справжні університети життя, і на його життєвому шляху трапляються жорстокі й безжальні «злодії», підступні й небезпечні «суки», озвіріла від безкарності й алкоголю тюремна адміністрація, колишні радянські офіцери, які майже втратили людську подобу. Серед цього мороку є місце для світлого почуття братерства. Тільки згуртованість, добре слово, вчасна порада, а бувало, що і влучний удар ножа допомогли пройти випробування.
Ковальчук Н. Суцільні монологи : поезії ∕ Ніна Ковальчук. – Біла Церква : Час Змін Інформ, 2019. – 148 с.

Дебютна збірка авторки, її перший крок до читача,  у якій представлені поезії, сповнені любов’ю до України, рідної землі та малої батьківщини, а також  філософські роздуми про сенс буття, добро і зло. Надзвичайно тонкі й вишукані віршіі.
Візьми, не бійсь,
У власні долоні шматочок глини,
Хай зріє, звикає до теплоти.
Як виліпиш сам свої дні і хвилини,
Ці зліпки життя – то і будеш ти.






Строкач Т. Веселковий дивосвіт : поезії, пісні, загадки, розвивальні ігри, вправи ∕ Тетяна Строкач. – Біла Церква : Час Змін Інформ, 2019. – 108 с.
"Веселковий дивосвіт" - це справжній фонтан яскравих образів, веселих й пізнавальних дитячих віршиків, загадок та матеріалів для проведення занять з дошкільнятами та школярами молодших класів. Книга  стала  синегією праці Тетяни Строкач і Людмили Красніцької-Луцик. Саме вона разом з своїми вихованцями зі студії "Азалія" стали ілюстраторами книги. Петриківський розпис доповнив колоритом написане Тетяною Строкач. І результат їх співпраці перевершив сподівання. Книга сподобається дітям, а педагогам стане в нагоді для роботи з маленькими українцями.
Посміхнувся соняшник сонечку –
Навкруги враз стало так сонячно!
Пустував вітерець із хмаринками –
Забриніли трави росинками.


Храбуст Б. Око Тритонги Тенебрісія, земля в обіймах зла : фентезійна новела  ∕ Богдан Храбуст. – Біла Церква : Час Змін Інформ, 2019. – 76 с.
Читаючи передсмертного листа невідомого чоловіка, мандрівний коваль Деон зі своїм товаришем монахом Епістелієм щиро переймаються його долею. До високогірного і напівзруйнованого  міста Баргуд вони прибули в іншій справі, але готові облишити все й ризикнути, аби помститися за смерть нещасного незнайомця. Без вагань вони вирішують знищити демонічне створіння, яке довело сердешного до божевілля і самогубства.  
Це перша проба пера молодого автора, яку він зважився віддати на суд читача. Богдан Храбуст - журналіст за фахом, автор художньо-літературних текстів, кореспондент міськрайонної газети «Громадська думка», творча та обдарована молода людина. 

Немає коментарів:

Дописати коментар