пʼятницю, 27 липня 2018 р.

Від минулого до сьогодення

27 липня в приміщенні філіалу бібліотеки № 8 відбулася історична мандрівка: "Хрещення Київської Русі: історія та сучасні реалії", що зацікавила відвідувачів бібліотеки. Цікаву розповідь підготувала Наталя Семененко.
Цього ж дня, Марина Лисич, юрист БМГО «Правова єдність», координатор Центрального регіону Громадської спілки «Мережа правового розвитку» розповіла громаді міста, представникам громадських організацій про діяльність Мережі правового розвитку, історію її створення, місію та напрямки роботи. Крім цього, під час зустрічі були обговорені найбільш актуальні проблеми громади міста, серед яких: діяльність «наливайок», велика кількість бродячих собак, високі розміри земельного податку, плати за житлово-комунальні послуги і чи не найголовніша - пасивність громади. Було обговорено шляхи вирішення цих питань. Кожен бажаючий мав можливість отримати відповіді на свої запитання в індивідуальному порядку.

Довідково
Мережа правового розвитку – це коаліція громадських організацій, які розвивають територіальні громади через надання безоплатної правової допомоги. Спілка почала своє формування у 2009 році під назвою «Мережа Центрів правової інформації та консультацій». Тоді 8 організацій вирішили об‘єднати свої зусилля для вироблення спільних підходів до надання правової допомоги у громадах, узагальнення типових звернень та стандартизації надання правової допомоги.
На сьогоднішній день спілка об’єднує 26 організацій у 16 регіонах України. Ці організації, на базі яких створені офіси Мережі, надають населенню базову інформацію з правових питань, активно співпрацюють з місцевим самоврядуванням для розв‘язання індивідуальних проблем та для захисту суспільних інтересів, впроваджують альтернативні способи вирішення конфліктів, розвивають громади та лідерство.







Немає коментарів:

Дописати коментар