пʼятницю, 1 грудня 2017 р.

Захоплююча мандрівка Країною Вранішнього Сонця

 Одна з настанов кодексу японських самураїв  гласить : «Якщо не знаєш, з чого почати, - роби крок уперед». Справжнім кроком вперед у пізнанні Країни Вранішнього Сонця , своєрідним порталом у  Японію став День інформації «Відома і невідома Японія», що пройшов 29 листопада у бібліотеці №8.
Цей захід заслуговує на особливу увагу. Він приурочений  до Року Японії  в Україні, що оголошений згідно Указу Президента  України.  Для донесення до користувачів багатого та яскравого колориту  далекосхідної країни   в цей день у бібліотеці була оформлена  яскрава книжкова виставка з елементами інсталяції «Загадкова країна – Японія».  Відвідувачам  книгозбірні була також запропонована  захоплююча відеомандрівка «Таємнича культура і звичаї Японії», яка викликала неабиякий інтерес та захоплення .  Серед багатьох цікавинок була зокрема й інформація про фундаментальну для японців річ під назвою «Японський сад». Навіть у задусі сучасних мегаполісів її жителі шукають вільні куточки й відтворюють там маленькі моделі саду, повертаючи природну гармонію та спокій у бетонні джунглі . Тож,  присутнім  запропонували  взяти участь в  арт-діалозі «Філософія японського саду каменів»,  який плавно перейшов у сеанс  аромотерапії , що супроводжувався вишуканою, розміреною, « духмяною»,  з присмаком океану поезією  хокку. Потім  працівники бібліотеки провели цікаву   інформину   «Чи знаєте ви японську  літературу ?» , де мова йшла як про класичні тексти, так і сучасні, наприклад,  про цьогорічного лауреата Нобелівської премії з літератури,англійського письменника , уродженця Японії Кадзуо Ішігуро. На завершення  Дня інформації  пройшов   захоплюючий майстер-клас із виготовлення  декоративних квітів «Від сакури до хризантеми» та розпису квітами у техніці  декупаж.
Захід, що  відбувся  у бібліотеці, допоміг користувачам доторкнутися до незвіданого  світу культури Сходу, наблизитися до психології та відчуттів  жителів дивовижно



Немає коментарів:

Дописати коментар