понеділок, 3 жовтня 2016 р.

Музика з барвами слова

Напередодні Міжнародного дня музики читачка нашої бібліотеки Лариса Дмитрівна Михальова сказала: «Я люблю такі свята і завжди з нетерпінням на них чекаю». Вона не лукавила. Як могла, допомагала бібліотеці у підготовчих процесах. При своїй заклопотаності, викроювала час по хвилинах, забігаючи на репетиції. А завантажена вона добряче – будучи пенсіонеркою веде клас фортепіано в школі мистецтв №1. Бувало телефоную о 20.00, сподіваючись не відволікати її від шкільних занять, а вона: «Ми ще в школі». Це в такий-то час!
            А ми – це її  внучка Ніка. Про Ніку окрема розмова. В свої 10 років дівчинка є учасницею Всеукраїнських музичних конкурсів, з яких завжди привозить нагороди: перші або другі місця. А навчає її бабуся Лариса Дмитрівна. Тепер не важко здогадатися про рівень літературно-музичного вечора «Музика з барвами слова», що відбувся в нашій бібліотеці 2 жовтня з нагоди Міжнародного дня музики.
            Звучали твори світової класики – Бетховен, Бах, Моцарт, віночок українських пісень. Маленька виконавиця зачарувала своєю грою на фортепіано і не тільки. Разом з ведучою вечора Настунею Ходисько Ніка Брагіна читала вірші, розповіла про історію створення музичного інструменту “барабан” і продемонструвала майстерну гру на ньому. Неочікувано, із залу вийшла  її 5-и річна сестричка Настя і образливо сказала: «Ніко, бабусю (до Лариси Дмитрівни), чому ж ви забулися за мене. Я ж ось, сиджу в залі з мамою. Я також хочу грати». Експромт вийшов вдалим. Маленька дівчинка викликала овації глядачів, після чого, разом із сестричкою зіграла дитячі твори і майстерно виконала віршик про котика, що написала бабуся Лариса. Виявляється Лариса Дмитрівна не тільки гарний педагог, вихованці якого займають перші місця на конкурсах, вона ще й поетеса, скажу вам, на рівні Агнії Барто, відносно дитячих віршів. Пише й поезію для дорослих і так же майстерно виконує, просто зачаровує. Одним словом – у талановитих батьків, при бажанні, будуть і діти такими.

            Участь дітей у проведенні  свята створила в залі теплу атмосферу. Святкового  романтизму додав читач нашої бібліотеки, тепер уже поет-початківець, студент ІІІ курсу Київського університету імені Грінченка Ігор Расітвський, виконавши під акомпанемент гітари декілька пісень, написаних на свої ж вірші. Нещодавно, вийшла з друку перша збірочка його ліричних поезій. Глядачів полонила творчість юнака. Були й такі, що побажали купити нову збірку.
            По закінченні, я подякувала своїй команді маленьких вірних друзів, які ніколи мене не підводили і привітала зі святом, адже всі вони виявилися причетними до музики. Бажаю їм творчих успіхів і натхнення, здоров`я і гарної долі.

В.Т.

Центровий глядач на святі










Немає коментарів:

Дописати коментар