вівторок, 25 серпня 2015 р.

Хліб усьому голова

Подружжя  Орловські
Подружжя Олександр та Юлія Орловські, господарі магазину натуральних продуктів «Продукти сімейного харчування», що знаходиться на ринку масиву Леваневського, провели для читачів бібліотеки №8 майстер-клас по випічці хліба із бездріжджового тіста.
Про себе розповіли коротко:
- Створили «Клуб здорового харчування», аби популяризувати натуральну фермерську продукцію, яка не шкодить здоров`ю людини.

Олександр сам киянин, міська людина. Та  спільні погляди і

філософія сприймання життя привели їх із дружиною до села.
- Ми хочемо побудувати нову країну для своїх дітей, бо для себе вже не встигнемо. Хочемо діяти, змінити ситуацію і підхід до виробництва продуктів харчування у нашій державі. Надіємося реалізувати свою мрію в наших дітях – говорить Олександр.
А читачі, тим часом, смакували хлібом спеченим пані Юлією. Для охочих, пропонуємо рецепт.

Хліб на заквасці з розрахунку на одну хлібину:
400гр. – теплої води
4ст. ложки закваски
4ст. ложки муки (добавляємо до закваски і доводимо до густоти сметани)
Ставимо в тепле місце на 1годину. Це буде опара.
Через 1годину добавляємо 1ч.ложку солі і 2ч.ложку цукру. Додаємо пшеничну і житню муку, можна пополам, а можна в своїх пропорціях, залежно від того, який хліб хочемо отримати – чорний чи білий. Заміс повинен піднятися у два рази. Тоді випікаємо.
Закваска
Закваску робимо на водній теплій основі. Закваска готується на протязі 5 днів.
1 день  - 100гр. води і 100гр. муки кладемо у ємність
2 день – добавляємо ще 100гр. муки і 100гр води і так на протязі 5-и днів. Стоїть в теплому місці. Після повної готовності ставимо її в холодильник.
По мірі використання закваску періодично потрібно підживлювати (додавати по 100гр. муки і води). Чим старіша закваска, тим вона краща. Закваска повинна мати консистенцію сметани.

БАЖАЄМО УСПІХУ!      СМАЧНОГО!


2 коментарі: