середу, 19 листопада 2014 р.

Зустріч з Євгеном Чернецьким

18 листопада в читальній залі бібліотеки відбулася зустріч читачів і школярів з Євгеном Чернецьким, краєзнавцем, істориком, науковцем відомим по всій Україні, Росії і Польщі. Постійне місце його досліджень і пошуків – архіви Кракова, Варшави, Львова, Житомира, Києва, Черкас, Чернігова, Вінниці і Білої Церкви. Наполеглива праця Євгена Анатолійовича увінчана виданням понад трьохсот матеріалів та книг.
За дослідницьку і видавничу роботу, краєзнавчі і публіцистичні виступи у місцевій пресі, йому присуджено міську молодіжну літературно-мистецьку премію ім.. М.Вінграновського (2001р.), а в 2003р. за видання книг «Старожитні часи на Пороссі», «Браницькі герба Корчак» та «Білоцерківський замок» він став лауреатом міської літературно-мистецької премії ім. І.Нечуя-Левицького. У 2007 році Євген Чернецький нагороджений відзнакою міського голови за багаторічну сумлінну працю, високу професійність, відповідальність за доручену справу.
2006 року у Москві Євген  Чернецький перший з іноземців на ХІІІ-х Савьоловських читаннях  отримав премію «Вирдена» за кращі публікації на генеалогічну тематику.
Як завідувач відділу інформаційно-краєзнавчої роботи Євген Чернецький проводить багато зустрічей, допомагає учням загальноосвітніх шкіл у дослідницькій роботі.
Євген Анатолійович розповів багато цікавої інформації про історію Білої Церкви, велику увагу було приділено роду Браницьких. Краєзнавець дав відповіді на запитання щодо нащадків Потоцьких, про польську аристократію і її ставлення до української культури, про підземні ходи парку «Олександрії», про родоводи та ін..







Немає коментарів:

Дописати коментар