понеділок, 24 березня 2014 р.

Клуби за інтересами у бібліотеці

               Перед бібліотеками стоять завдання, спрямовані на задоволення потреб спілкування користувачів, організації цікавого дозвілля для них. Бібліотека №8 активно працює в цьому напрямку вже три роки.
Для виконання цих завдань бібліотекарі працюють над пошуком активних форм популяризації книги, використовуючи новітні технології.
У бібліотеці створили читацьке об’єднання «Від захоплення – до книги», до складу якого ввійшли клуби за інтересами: самодіяльний бібліотечний театр «Співограй», шаховий клуб «Білий Кінь», гурток техніки декупажу, клуб любителів літературних новинок «Валентина», гурток «Чарівний клубочок», де учасники обмінюються практичними навичками в’язання, обговорюють новинки по рукоділлю, а також комп`ютерний лікбез для людей зрілого віку.
           ____________________________________________________________________________ 
           
Бібліотечний театр «СПІВОГРАЙ»
     Проект бібліотечного театру виявився вдалим і креативним кроком у напрямку нетрадиційної популяризації творів класичної літератури та книг письменників -краян. У ньому задіяні як читачі-дорослі, так і школярі,  навіть сім ї,  що дає змогу пробудити у читачів підвищений інтерес до бібліотеки не тільки як до інформаційного центру, а й до закладу,  де можна цікаво провести  своє  дозвілля.

На фото: Людмила Єгорова і Людмила Коломієць на творчому вечорі Леоніда Гажали «І сміх, і гріх»
 Новорічний спектакль «Рік Новий – казковий час», за творами класиків української літератури

 На фото: Єдуард Чайка (Карпенко Карий) і Микола Боровик ( Мартин Боруля). Уривок з п`єси Карпнека –Карого «Мартин Боруля»
________________________________________________________________________________ 

Шаховий клуб «Білий Кінь»
Кожного дня у читальному залі проходять шахові баталії, тури, аналізуються комбінації, вміщені у різних книгах про шахи, обговорюються новини суспільного життя та газети «Ладья».

На фото: президент шахового клубу Євген Зіглін навчає шаховій грі учня 4 – го класу.

 На фото: Валентин Поплавський (перший зліва) переможець Новорічного  туру 2014
________________________________________________________________________________ 

                                            Комп`ютеринй лікбез для пенсіонерів
У комп`ютерному класі бібліотеки, долають перші кроки у пізнанні комп’ютерної грамотності та світу Інтернет найактивніші з відвідувачів -  пенсіонери, котрі хочуть все знати й уміти. Тут вони проходить комп’ютерний лікбез.
На фото: Володимир Дідківський під час навчань

На фото: Людмила Водолагіна штурмує Інтернет

_________________________________________________________________________________

Клуб Академії пенсіонерів «Золота осінь»
З 2011 року у бібліотеці почала діяти Академія пенсіонерів. Олена Ткач, виконавчий директор благодійного фонду К.Єфименка, є однією із натхненників  і генераторів втілення цього проекту в життя. Бібліотекарі відразу підтримали ідею створення  такого об’єднання.
            «Золота осінь». Так назвали свій клуб люди елегантного віку, адже стежка життя кожної людини веде до осені. У наших пенсіонерів ця осінь зелена і барвиста, дзвінка і голосиста, бо мають змогу реалізувати невикористаний потенціал енергії. Академія підтвердила, що не вік є показовим у житті людини, а її внутрішнє наповнення  та гармонія із навколишнім світом.

Конкурс творчості пенсіонерів.
           
_________________________________________________________________________________ 

                                                             Гурток «Декупаж»
Зовсім молодим є  гурток «Декупаж». Працює всього два місяці, а популярності набув не аби якої. Тут користувачі мають можливість проявити свої художні і мистецькі здібності.
 На фото: керівник гуртка Майя Боженко ( по центру)

На фото: заняття гуртка «Декупаж» і клуб «Білий Кінь» (в кінці залу)
Знайомтесь: роботи гуртківців

    _________________________________________________________________________________ 

Читацький клуб «Валентина»
Хоча  клуб «Валентина» є сугубо бібліотечною формою роботи, та ваблять любителів читання літературні новинки – нові книги, зустрічі з письменниками, обговорення нових творів української, російської та зарубіжної літератури і просто спілкування з привітними бібліотекарями. Клуб працює вже 15 років і організувала його Валентина Мостіпан, головний бібліотекар абонементу.

 На фото: Валентина Мостіпан знайомить клуб «Валентина» з новими надходженнями

На фото: Світлана Хмільова, зав.бібліотекою і члени клубу «Валентина»
Клубу "Валентина" - 15 років
 ________________________________________________________________________________ 

Гурток «Чарівний клубочок»
Створити одяг своїми руками приємно і цікаво. Таку можливість користувачам надає гурток  любителів в`язання шпицями і гачком «Чарівний клубочок». Гурток  було створено у 2011році, роботу веде Ганна Іванова, провідний бібліотекар.


_________________________________________________________________________________ 

Нещодавно читацьке об`єднання «Від захоплення – до книги» поповнилося ще одним клубом за інтересами. Це клуб молодих мам « Я – мама». Вже відбулися зустрічі з юристом, психологом, священником.  Клуб відразу набув популярності серед читачів бібліотеки, адже проблеми виховання дітей є у кожній сім`ї. Приємно те, що на зустрічі із задоволенням йдуть не тільки молоді мами, а й бабусі і молоді батьки.


У бібліотеці створені всі умови для максимальної реалізації можливостей та здібностей  користувачів. Людям цікаво приходити сюди не тільки за інформацією, а й для спілкування, брати участь у заходах, демонструвати свої таланти.
Клубні форми роботи задовольняють потребу користувачів у їхніх захопленнях і дуже часто, після занять у тому чи іншому клубі, вони звертаються до бібліотекарів з проханням дати літературу по в`язанню, шахах, декупажу, літературу для комп`ютерних «чайників» і т.д.
Отже, клуби за інтересами – це шлях до книги, хоча й повільний, але впевнений.
           В.Тимошнеко


Немає коментарів:

Дописати коментар