понеділок, 4 лютого 2013 р.

Світи зоре, світи, ясна

-->
Вже майже два десятиліття у нашому місті влаштовується виставка-конкурс дитячого малюнку «Світи зоре, світи, ясна!». Ось і нинішній рік не є винятком. Учасниками виставки стали білоцерківські діти із загальноосвітніх шкіл, гуртків образотворчого мистецтва, студій, шкіл мистецтва, тощо.
         Конкурс відбувся за підтримки міського голови Білої Церкви Василя Петровича Савчука.
         Цьогоріч на виставці-конкурсі представлено 183 роботи  168-и учасників. Варто також  наголосити , що вік учасників конкурсу цього року коливався від 2-х рочків до 16-и. Отож журі було не так легко визначитися з переможцями.
         Очолював журі відомий у нашому місті художник, скульптор, митець Анатолій Павлович Кирилюк:
- Я хочу привітати усіх зі святом. Бо ж нинішній конкурс є справжнім святом і для учасників, і для викладачів, і для відвідувачів виставки. Для юних митців ця виставка є своєрідним підсумком роботи за рік. Для мене особисто, нинішня виставка – теж свято. Приходячи сюди, відчуваєш неймовірну радість, душа радіє від гарних емоцій, неначе крила виростають. Чудово! Варто зазначити, що великий внесок в організацію виставки вносять викладачі та батьки конкурсантів. Можливо, не всі стануть у майбутньому професійними художниками, але це прекрасне, що було розвинуте у дитині під час занять живописом та й будь –яким мистецтвом, залишиться з нею назавжди. Така людина сприйматиме  і розумітиме прекрасне у навколишньому світі.
 Усі роботи дуже чудові. І навіть мені, у кого солідний досвід оцінювання робіт, було нелегко визначитися з переможцями.
Та конкурс є конкурс. Тож переможців таки визначили і нагородили їх дипломами і подарунками.
         Особливу подяку висловили організатори спонсорам, котрі долучилися до конкурсу. Це, зокрема, ПП «Арістос» ( директор Тетяна Іванівна Чорнобров, комерційний директор Валентин Григорович Чорнобров). Як розповіла нам завідувачка  виставковою залою Любов Федорівна Михайлюк, керівники фірми кілька разів переглядали виставку і щоразу додавали когось до списку переможців, яких відзначали призами.
         Вже не один рік співпрацює з організаторами конкурсу Олена Георгіївна Іванова, котра очолює міський Благодійний фонд «Допомога дітям Чорнобиля». Представники Фонду вручили дітям свої смачні та корисні подарунки.
         Також, не вперше долучається до спонсорування конкурсу  голова осередку Міжнародної організації «Жіноча громада» Надія Миколаївна Гаврилова. Ось і цього року Надія Миколаївна прийшла не з порожніми руками. Вона визначила своїх фаворитів конкурсу.
         Міський відділ культури традиційно нагороджує у цьому конкурсі кращих педагогів, котрі виховують юних митців. Представник відділу культури  - головний спеціаліст з народної творчості – Олександр Миколайович Андреєв вручив подяки кращим викладачам,  котрі виховали дипломантів першого ступеня на цьогорічному конкурсі.
         У 2012 році відбувся ІХ Всеукраїнський конкурс дитячої творчості «Ми хочемо жити у якісному світі». Від організаторів національного етапу конкурсу дітям-переможцям було висловлено подяку і вручено дипломи. Це зробив представник державного підприємства «Київоблстандартметрологія» Тарас Павлович Гут.
         За окремою номінацією – «Ілюстрації до художніх творів» - були оголошені переможці конкурсу «Світи зоре, світи, ясна». Призи їм вручила виконуюча обов`язки директора завідуюча  міської бібліотечної системи Раїса Павлівна Григоренко. У своїй промові Раїса Павлівна зауважила, що попри велике різноманіття малюнків, все ж таки ілюстрацій до прочитаних книг не так багато. І висловила побажання, щоб діти більше читали і відтворювали прочитане у своїх малюнках. А цього разу призи за ілюстрації до книг отримали Олексій Швиденко (7 років) – за ілюстрацію до твору Т.Шевченка « У нашім краї на землі…»; Олександра Мельничук (10років) – О.Пушкін « У лукомор’я»; Анна Федоренко (12 років) – Г.Андерсен « Снігова королева».
         А тепер, напевно, варто назвати і переможців конкурсу. За браком місця на шпальтах нашого тижневика, називатимемо лише володарів дипломів І ступеня.
          У молодшій віковій групі їх отримали:
Ірина Тімашова, 9 років, робота «Загадка», керівник Ірина Шевченко, школа мистецтв №4;
Роман Козачук, 6 років, робота «Мій Кузя», керівник Валентина Коробко, ЦТДЮ «Соняшник»;
Марія Костенко, 7 років, робота «Осінні мотиви», керівник Людмила Красніцька-Луцик, ЦТДЮ «Соняшник».
Переможцями у середній віковій групі стали:
Марія Кияниця, 10 років, робота «Білий кораблик», керівник Тетяна Матвієнко;
Валентина Камкова, 10 років, робота «Атрибути мистецтва», керівник Ірина Шевченко;
Вікторія Юрченко, 13 років, робота «Акваріум», керівник Вікторія Гуртовенко.
Усі переможці – вихованці школи мистецтва №4.
У старшій віковій групі перемогу здобули:
Іванна Ходаківська, 15 років, робота «Маяковський», керівник Ольга Мілейко, ББХТ;
Аліна Джима, 15 років, робота «Донька савани», керівник Тетяна Матвієнко, школа мистецтв №4;
Ольга Лук`янець, 14 років, робота «Засніжений день», керівник Альона Бєланова, школа мистецтв №4.
Традиційно звертаємося за коментарями до господині виставкової зали Любові Федорівни Михайлюк:
- Виставка прекрасна . Складається враження, що просто потрапляєш в рай. З таким захватом і з такою безпосередністю можуть сприймати світ тільки діти. Яскраві фарби, неповторний колорит притаманний лише дитячій виставці. Я запрошую всіх прийти у виставкову залу, відвести душу і, поринувши у світ дитинства, забути про усі негаразди.
Ми ж нагадуємо, що виставка-конкурс «Світи зоре, світи, ясна!» розмістилася у міській виставковій залі. Експозиція триватиме до 10 лютого. Тож поспішайте на зустріч з дитинством!
                                                                  Віталіна Добрянська
Гриф.- 2013.- С.16-17

Немає коментарів:

Дописати коментар