понеділок, 29 жовтня 2012 р.

Краєзнавчі читання


Основними завданнями краєзнавчої роботи у бібліотеці є формування  і збереження краєзнавчого фонду, забезпечення інформаційних потреб користувачів, популяризація краєзнавчої літератури, творчості місцевих письменників, діячів культури, науковців, людей, які прославили край та зробили вагомий внесок у розвиток нашого суспільства.
   Виходячи із цих завдань, краєзнавчу роботу, бібліотека здійснює у співпраці з громадськими організаціями та освітніми закладами, залучаючи до роботи вчителів, студентів, учнів та читачів бібліотеки.
      24 жовтня завершились краєзнавчі читання “У вінку духовної краси”, які проводилися минулого тижня у бібліотеці.
      Цього разу зустріч відбулася із учнями спортивного ліцею, які стали учасниками   конкурсу  на краще читання віршів поетів-краян. Перше місце вибороли  Любов Стефанчук і Тетяна Мошковська, друге  – Вікторія Безсмертна, а третє посів Олександр Марченко. Призи переможцям вручила голова журі, зав. відділом комплектування і обробки літератури Тетяна Дмитрівна  Ніконенко.
      Ліцеїстів ознайомили з життям і творчістю письменника-ювіляра Андрія Гудими. Були зачитані  уривки з його поем “Замкова гора” та  “Сльози і пам`яті печаль”, вірші із збірки “Очима болю і вустами гніву”. Учні переглянули видання письменника та літературу про нього, представлені на  книжковій виставці “Андрій Гудима – громадянин, письменник, науковець”.



Немає коментарів:

Дописати коментар