середу, 13 червня 2012 р.

Візитівка


C.Хмільова, зав.бібліотекою
Бібліотека - філіал№8
Адреса: вул.Леваневського,55
Тел.: 7 - 33 - 17


В 1978 році в приміщенні гуртожитку №7 шинного заводу розпочалася історія бібліотеки №8. Книжковий фонд бібліотеки складав 5 тис. примірників, якими користувалися 1000 читачів.
16 жовтня 1979 року бібліотеку переведено до нового приміщення на масиві Леваневського, 55, площа якого складає 1000 кв.м. Наразі, у фонді бібліотеки налічується 41 277 тис. примірників книг та 43 назви газет і журналів. Щорічно колектив бібліотеки обслуговує 6400 користувачів.
У своїй діяльності бібліотека керується Конституцією України, Законом “Про бібліотеки і бібліотечну справу” та іншими чинними законодавчими актами, що регламентують діяльність бібліотек.
Пріоритетним напрямком роботи бібліотеки є пропаганда та популяризація літератури українських та зарубіжних письменників.
Формуючи книжковий фонд працівники дослухаються до запитів та побажань користувачів, утримуючи бібліотеку в інноваційному режимі інформаційного центру та центру нових технологій.
До складу бібліотеки входить 4 відділи:
Абонемент
Читальна зала
Виставкова зала
          Кафедра обслуговування юнацтва
У бібліотеці діє читацьке об’єднання “Від захоплення – до книги”, до складу якого входять:
- клуб любителів книги “Валентина”
- шаховий клуб “Білий Кінь”
- комп’ютерний лікбез
- гурток рукоділля “Чарівний клубочок”
- клуб молодих мам “ Я – Мама”
- гурток декупажної техніки
Першою завідуючою книгозбірні була Людмила Володимирівна Видута, пізніше – Петро Іванович Красножон. У 1985 році завідуючою призначено Ніну Костянтинівну Пругер, яка обіймала цю посаду 28 років. З липня 2013р. колектив очолює Світлана Петрівна Хмільова.
Колектив бібліотеки  (2015)
На абонементі працюють досвідчені професіонали: провідні бібліотекарі – Ганна Миколаївна Петрова, Тетяна Антонівна Ямінська та головний бібліотекар Валентина Михайлівна Мостіпан. Саме за її ініціативи у 2001році було створено читацький клуб “Валентина”, який об’єднав усіх шанувальників літератури.
Кафедру обслуговування юнацтва очолює провідний бібліотекар Ганна Миколаївна Іванова. Вона підтримує зв’язки з навчальними закладами, обслуговує учнів старших класів та студентів.
У читальному залі працюють бібліотекарі: Лариса Юріївна Костюк, Майя Миколаївна Боженко, Ніна Костянтинівна Пругер, провідний бібліограф  Зоя Миколаївна Чутковська та провідний редактор Валентина Миколаївна Тимошенко.
Бібліотека забезпечує потреби читачів у користуванні мережею Інтерент. Бажаючі отримати навики користування Інтернетом проходять навчання за допомогою комп’ютерного лікбезу, організованого Валентиною Миколаївною Тимошенко.
Довідково-інформаційний центр книгозбірні з питань культури та мистецтва дає можливість користувачам отримувати новини у галузі культури нашого міста. До їхніх послуг теки та художні альбоми. Бібліотека комплектується літературою із врахуванням потреб центру.
У 1994 році в приміщенні бібліотеки відкрився міський виставковий зал, який з часом набув статусу міської картинної галереї. Тут відбуваються персональні та тематичні виставки художників-краян та майстрів декоративно–вжиткового мистецтва. Багато виставок стали традиційними:
• “Різдвяний вернісаж”
• “Світи, зоре, світи ясна”
• “Квіти серед квітів”
• “Пам’яті вірні”
• “Квітни, моя Україно!”
У 2002 році відбулася фотовиставка “Люди і війни”, яку організував Міжнародний комітет Червоного Хреста. Делегацію очолив голова комітету Деніз Аллістон.
На відкритті ювілейної персональної виставки О.Мілейко
Більше 15 років у картинній галереї працює провідний методист Любов Федорівна Михайлюк. Завдяки її старанням стали відомі імена художників: Тетяни Чупіс, Світлани Паламарчук, Олени Гончарук та майстрів народного мистецтва – Олександра Максимчука (гончар), Олени Охнік (ошибана), Тетяни Максимової (батик).
Приваблюють користувачів цікаві зустрічі з письменниками, діячами мистецтва та культури, представниками влади.
Юридичний лекторій “Юнь осягає закони” допомагає підростаючому поколінню освоювати закони суспільства.
Бібліотека співпрацює з навчальними закладами мікрорайону: БЗШ №№ 4,11,20,21 та БСШ №12, Комунальним закладом  Київської обласної ради Київським обласним ліцеєм-інтернатом фізичної культури та спорту, Білоцерківським інститутом економіки та управління ВНЗ “Відкритий міжнародний університет розвитку людини “Україна””, Білоцерківським коледжом сервісу та дизайну; громадськими організаціями: “Діти війни”, “Асоціація пенсіонерів” та Радою ветеранів мікрорайону; Фондами: “Допомога дітям Чорнобиля” та фондом Костянтина Єфименка; Українським товариством російської культури “Русь”; товариством інвалідів: “Фенікс”; Спілкою професійних художників, Спілкою художників-аматорів;
У клубі молодих мам "Я - мама"
Велика увага в бібліотеці приділяється питанню бібліотечно-інформаційного обслуговування людей з особливими потребами. Послуги книгозбірні допомагають їм знайти соціальний захист та успішно інтегруватися у суспільство. Партнером по роботі у цьому напрямку став Територіальний центр соціального обслуговування. Більше ста пенсіонерів-інвалідів обслужено спільними зусиллями за 5 років співпраці.
Наша бібліотека сьогодні – це культурний центр, який забезпечує інформаційні потреби як реальних, так і потенційних користувачів, надає можливість міжособистісного спілкування практично усім жителям мікрорайону.
Ідучи в ногу з часом, бібліотека змінила свої функції і форми роботи. Тепер ми обслуговуємо не тільки читачів, а й користувачів.
У затишному приміщенні культурного центру можна записатися до шахового клубу “Білий Кінь” і пограти у шахи.
Поспішають до нас і рукодільниці. У гуртку “Чарівний клубок” їх привітно зустрічає Ганна Миколаївна Іванова. Із задоволенням передає свої знання і вміння користуватися шпицями та гачком.
Зоя Миколаївна Чутковська опікується молодими мамами у клубі молодих мам “Я – мама”.
Для тих, хто має художні здібності працює гурток декупажної техніки, який веде Майя Миколаївна Боженко.
Гурток "Декупаж"
Гурток "Чарівний клубок" і його керівник Г.Іванова
Люди вдячні працівникам бібліотеки за увагу і моральну підтримку
Бібліотека – це той заклад, де користувач отримує відповіді на всі запитання, читає новинки літератури і періодики, користується послугами Інтернет-мережі, знайомиться з відомими письменниками, може показати свої творчі таланти: театральні, пісенні, поетичні, рукодільні. А також цікаво проведе своє дозвілля. Але головна функція бібліотеки залишається незмінною – забезпечення реалізації права громадян на отримання інформації у будь-якому її вигляді.

С.Хмільова, зав.бібліотекою














































































                                                                                                         



Немає коментарів:

Дописати коментар