Книжкова афіша

вівторок, 25 серпня 2015 р.

Хліб усьому голова

Подружжя  Орловські
Подружжя Олександр та Юлія Орловські, господарі магазину натуральних продуктів «Продукти сімейного харчування», що знаходиться на ринку масиву Леваневського, провели для читачів бібліотеки №8 майстер-клас по випічці хліба із бездріжджового тіста.
Про себе розповіли коротко:
- Створили «Клуб здорового харчування», аби популяризувати натуральну фермерську продукцію, яка не шкодить здоров`ю людини.

Олександр сам киянин, міська людина. Та  спільні погляди і

філософія сприймання життя привели їх із дружиною до села.
- Ми хочемо побудувати нову країну для своїх дітей, бо для себе вже не встигнемо. Хочемо діяти, змінити ситуацію і підхід до виробництва продуктів харчування у нашій державі. Надіємося реалізувати свою мрію в наших дітях – говорить Олександр.
А читачі, тим часом, смакували хлібом спеченим пані Юлією. Для охочих, пропонуємо рецепт.

Хліб на заквасці з розрахунку на одну хлібину:
400гр. – теплої води
4ст. ложки закваски
4ст. ложки муки (добавляємо до закваски і доводимо до густоти сметани)
Ставимо в тепле місце на 1годину. Це буде опара.
Через 1годину добавляємо 1ч.ложку солі і 2ч.ложку цукру. Додаємо пшеничну і житню муку, можна пополам, а можна в своїх пропорціях, залежно від того, який хліб хочемо отримати – чорний чи білий. Заміс повинен піднятися у два рази. Тоді випікаємо.
Закваска
Закваску робимо на водній теплій основі. Закваска готується на протязі 5 днів.
1 день  - 100гр. води і 100гр. муки кладемо у ємність
2 день – добавляємо ще 100гр. муки і 100гр води і так на протязі 5-и днів. Стоїть в теплому місці. Після повної готовності ставимо її в холодильник.
По мірі використання закваску періодично потрібно підживлювати (додавати по 100гр. муки і води). Чим старіша закваска, тим вона краща. Закваска повинна мати консистенцію сметани.

БАЖАЄМО УСПІХУ!      СМАЧНОГО!


2 коментарі: